Show simple item record

dc.contributor.authorGradaílle Pernas, Rita
dc.contributor.authorYtarte, Rosa Marí
dc.contributor.authorCaballo, M. Belén
dc.date.accessioned2019-09-25T21:40:26Z
dc.date.available2019-09-25T21:40:26Z
dc.date.created2018-09-05 00:09
dc.date.issued2015
dc.identifieroai:raco.cat:article/303807
dc.identifierhttp://www.raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/303807
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12424/520803
dc.description.abstractA començament de l’any 2000, les Nacions Unides es va plantejar un seguit d’objectius que formarien part dels desafiaments per al –per aleshores– acabat d’iniciar nou mil·lenni.Quinze anys més tard, i a punt de finalitzar el termini fixat per a la consecució d’aquells compromisos, reflexionem des d’una perspectiva socioeducativa al voltant dels assoliments en matèria d’igualtat de gènere. En aquest sentit, al•ludir el tercer Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni comporta una anàlisi transversal i una visió molt més àmplia del que significa igualtat entre els sexes i empoderament de la dona; és per això que l’educació representa una eina fonamental per al canvi d’actituds que permetrà transformar globalment les comunitats en societat més justes, equilibrades i equitatives.
dc.description.abstractA comienzos del año 2000, Naciones Unidas se planteó una serie de objetivos que formarían parte de los desafíos para el –por aquel entonces– recién iniciado nuevo milenio.Quince años más tarde, y a punto de finalizar el plazo fijado para la consecución de aquellos compromisos, reflexionamos desde una perspectiva socioeducativa en torno a los logros alcanzados en materia de igualdad de género. En este sentido, aludir al tercer Objetivo de Desarrollo del Milenio comporta un análisis transversal y una visión mucho más amplia de lo que significa igualdad entre los sexos y empoderamiento de la mujer; de ahí que la educación represente una herramienta fundamental para el cambio de actitudes que permitirá transformar globalmente las comunidades en sociedades más justas, equilibradas y equitativas.
dc.description.abstractIn early 2000, the United Nations set out a number of objectives for what were perceived as key challenges for the start of what was then the new millennium. Fifteen years later, with the deadline for the achieving of those commitments at hand, we reflect from a socioeducational perspective on the progress made in gender equality. On this point, reference to the third Millennium Development Goal calls for a transversal analysis and a much broader understanding of what gender equality and female empowerment mean, if education is to constitute a fundamental tool for changing attitudes that will make it possible to transformcommunities around the globe into societies that are more just, more balanced and moreequal.
dc.format.mediumapplication/pdf
dc.language.isocat
dc.language.isospa
dc.publisherUniversitat Ramon Llull
dc.relation.ispartofhttp://www.raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/303807/393500
dc.relation.ispartofhttp://www.raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/303807/393501
dc.rightsTots els articles publicats a la revista estan sota la següent llicència creative commons: CC BY NC. Els autors conserven els drets d’autoria i atorguen a la revista el dret de primera publicació, amb l’obra disponible simultàniament sota una Llicència d’atribució de Creative Commons que permet compartir l’obra amb tercers, sempre que aquests en reconeguin l’autoria i la publicació inicial en aquesta revista. Reconocimiento – NoComercial (by-nc): Se permite la generación de obras derivadas siempre que no se haga un uso comercial. Tampoco se puede utilizar la obra original con finalidades comerciales.
dc.sourceEducació social. Revista d'intervenció sòcioeducativa; Núm. 61 (2015): L'educació social davant dels objectius del Mil·leni; p. 41-57
dc.subjecteducació; gènere; igualtat; drets; objectius de desenvolupament del Mil·lenni
dc.subjecteducación; género; igualdad; derechos; objetivos de desarrollo del Milenio
dc.subjecteducation; gender; equality; rights; millennium development goals
dc.titleLa igualtat de gènere i l’empoderament de les dones: desafiaments del mil·lenni en clau educativa i social
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
ge.collectioncodeFE
ge.dataimportlabelOAI metadata object
ge.identifier.legacyglobethics:15036857
ge.identifier.permalinkhttps://www.globethics.net/gel/15036857
ge.lastmodificationdate2018-09-05 00:09
ge.lastmodificationuseradmin@pointsoftware.ch (import)
ge.submissions0
ge.oai.exportid149801
ge.oai.repositoryid900
ge.oai.setnameMonogràfic
ge.oai.setspecEducacioSocial:MON
ge.oai.streamid2
ge.setnameGlobeEthicsLib
ge.setspecglobeethicslib
ge.linkhttp://www.raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/303807


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record