Show simple item record

dc.contributor.authorSerrat Antolí, Núria
dc.date.accessioned2019-10-24T04:37:18Z
dc.date.available2019-10-24T04:37:18Z
dc.date.created2017-01-05 01:05
dc.date.issued2008
dc.identifieroai:raco.cat:article/126505
dc.identifierhttp://www.raco.cat/index.php/TempsEducacio/article/view/126505
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12424/848643
dc.description.abstractDins del vast camp de la didàctica en l'àmbit dels museus, la recerca que presentem centra la mirada en les accions, mitjans i recursos que la institució museística posa a l'abast del públic escolar per afavorir-ne l'aprenentatge de contiguts històrics i arqueològics. Es tracta d'un estudi realitzat entre dos camps disciplinars: la didàctica i la museologia. L'article posa l'èmfasi en les característiques dels materials didàctics dels museus d'història i d'arqueologia i, en concret, de la funció dels continguts procedimentals en la definició d'aquests materials. Per mitjà d'una anàlisi del nivell de complexitat estructural dels verbs emprats en aquestes definicions, es conclou que hi predominen els de nivell més elemental, en detriment dels procediments propis de les disciplines de referència. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Dans le vaste champ de la didactique dans le domaine des musées, la recherche que nous présentons centre le regard sur les actions, les moyens et les ressources que l'institution muséale met à la portée du public scolaire pour favoriser l'apprentissage de contenus en rapport avec l'histoire et l'archéologie. Il s'agit d'une étude réalisée à cheval entre deux camps disciplinaires: la didactique et la muséologie. L'article met l'accent sur les caractéristiques des matériels didactiques des musées d'histoire et d'archéologie et, plus particulièrement, sur la fonction des contenus procéduraux dans la définition de ces matériels. Grâce à une analyse du niveau de complexité structurelle des verbes utilisés dans ces définitions, il conclut que prédominent ceux du niveau le plus élémentaire, au détriment des procédés propres aux disciplines de référence.
dc.description.abstractWithin the wide field of museum education, this research focuses on the activities, media and resources that the museum provides to the school-aged public to learn content related to history and archaeology. The study compares two disciplines -education and museology- putting the emphasis on the characteristics of educational materials in history and archaeology museums. Specifically, it looks at how procedural content is used in the definition of the materials. By analysing the structural complexity of the verbs in the definitions, the study concludes that the most elementary level predominates and does so at the expense of the procedures of history and archaeology themselves.
dc.description.abstractDentro del extenso campo de la didáctica en el ámbito de los museos, la investigación que presentamos centra la mirada en las acciones, medios y recursos que la institución museística pone al alcance del público escolar para favorecer el aprendizaje de contenidos relacionados con la historia y la arqueología. Se trata de un estudio realizado entre dos campos disciplinares: la didáctica y la museología. El artículo pone el énfasis en las características de los materiales didácticos de los museos de historia y de arqueología y, en concreto, de la función de los contenidos procedimentales en la definición de estos materiales. Por medio de un análisis del nivel de complejidad estructural de los verbos utilizados en estas definiciones, se concluye que predominan los de nivel más elemental, en detrimento de los procedimientos propios de las disciplinas de referencia.
dc.format.mediumapplication/pdf
dc.language.isocat
dc.publisherUniversitat de Barcelona
dc.relation.ispartofhttp://www.raco.cat/index.php/TempsEducacio/article/view/126505/177609
dc.rightsTemps d’Educació està subjecta a una llicència Creative Commons 3.0 de Reconeixement - No Comercial - Sense Obres Derivades.
dc.sourceTemps d'Educació; 2008: Núm.: 34; p. 167-182
dc.titleAccions didàctiques en el marc dels museus. Una investigació entre el museu i l'escola
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
ge.collectioncodeOAIDATA
ge.dataimportlabelOAI metadata object
ge.identifier.legacyglobethics:10446443
ge.identifier.permalinkhttps://www.globethics.net/gel/10446443
ge.lastmodificationdate2017-01-05 01:05
ge.lastmodificationuseradmin@pointsoftware.ch (import)
ge.submissions0
ge.oai.exportid148934
ge.oai.repositoryid900
ge.oai.setnameESTUDIS I RECERQUES
ge.oai.setspecTempsEducacio:ER
ge.oai.streamid2
ge.setnameGlobeEthicsLib
ge.setspecglobeethicslib
ge.linkhttp://www.raco.cat/index.php/TempsEducacio/article/view/126505


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record